UNICEF Magyar Bizottság

Bemutatkozó:

UNICEF Magyar Bizottság

Az UNICEF működése során mindenkor a gyermekek jogaiért és jóllétéért küzd. Partnereikkel együtt a világ több mint 190 országában és régiójában indítanak programokat, és dolgoznak azért, hogy céljaik mindenhol a lehető legteljesebb mértékben megvalósuljanak. Az UNICEF hisz abban, hogy minden gyermeket megillet a boldog és békés gyermekkor, ezért kiemelten foglalkozik a legszegényebb és leghátrányosabb helyzetben lévő gyermekek megsegítésével és életkörülményeik javításával.
Világszerte naponta 18.000 gyermek hal meg olyan okok miatt, amelyek megelőzhetőek lennének. Ezek a gyermekek a tiszta ivóvíz hiánya, az alultápláltság, a védőoltásokhoz és gyógyszerekhez való hozzáférés akadályozottsága miatt vesztik életüket. Ezeknek a gyermekeknek nem kellene meghalniuk, és ezért az UNICEF a befolyó adományokat a legrászorulóbb gyermekek megsegítésére fordítja.
Az adományszervezésen kívül az UNICEF Magyarországon három kiemelt témában végez ismeretterjesztő, népszerűsítő és oktató tevékenységet: a gyermekjogok, a gyermekjóllét és a gyermekek bántalmazással szembeni védelme területén. Munkájukat mindenkor a gyermekek aktív részvételének biztosítása, a kutatási eredményeken alapuló hiteles kommunikáció és a legmodernebb technológiák alkalmazása jellemzi.
Mindenről bővebben olvashatnak: www.unicef.hu oldalon.