Kék vonal

Bemutatkozó:

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 1993 óta működő közhasznú, független civil szervezet.

Az alapítvány minden munkatársa azon dolgozik, hogy az ENSZ definíciója szerinti gyermeki jogok megvalósuljanak Magyarországon, hogy a gyerekekkel kapcsolatba kerülő felnőttek, szakmai és állami szervek a gyerekek mindenekfelett való érdekeit képviseljék.
A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány Európában az elsők között vezette be a 116-111 és a 116-000 harmonizált európai hívószámokat.

Az ingyenesen és akár névtelenül hívható 116-111 Lelkisegély-vonal mellett a 116-000 Eltűnt Gyerekek Vonala fogadja a bajba jutott, csellengő, segítségre vagy felelős beszélgetésre vágyó gyerekek és fiatalok hívásait.

Az elmúlt 20 évben közel 3 millió gyerek hívta a Kék Vonal telefonszámait.

A telefonos segítségnyújtáson túl a gyerekek chaten vagy e-mailen keresztül is fordulhatnak az alapítvány munkatársaihoz, külön gyerekjogi munkacsoport foglalkozik tanácsadással, konkrét esetek kezelésével.

2010 óta az Intel Computer Clubhouse Network magyarországi tagjaként Miskolcon, 2012 óta pedig Kecskeméten működik a Kék Vonal Komputer Klubház, ahol a hátrányos helyzetű fiatalok mentorok segítségével és támogatásával sajátítják el a legkorszerűbb informatikai ismereteket.

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány Segítői Alapképzése akkreditált képzés.
Az alapítvány alapítása óta tagja az Eltűnt Gyerekek Európai Hálózatának, a Gyerektelefonok Világszövetségének ,a Safer Internet Plus program keretében az internetbiztonság hazai megismertetése céljából létrehozott konzorciumnak valamint az Európai Bizottság által támogatott ”Delete Cyberbullying” nemzetközi szakmai projektnek.

További információ: http://www.kek-vonal.hu/index.php/hu/internetes-biztonsag

Köszöntő

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány örömmel köszönti az Invitel új kezdeményezését!

Az Alapítvány internetes zaklatásokkal kapcsolatos, gyerekeket, fiatalokat érintő szakmai munkája rámutatott arra, hogy a szülők informálása és támogatása elengedhetetlen annak érdekében, hogy tudatos, közös fellépés szülessen az internet biztonságos használatáért. A veszélyek megjelenítése és a segítségnyújtás elsődleges feladata az Alapítványnak. A szakemberek, szülők, tanárok összefogásából létrejöhet az a felelős hozzáállás, hogy a családokban megelőző beszélgetések, intézkedések történjenek. Üdvözöljük az összefogást és a hasznos információkat!