Bibi a neten

Segítség

Érdekes játékok és történetek segítségével igyekszik megismertetni a gyermekekkel a világhálót a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat új kezdeményezése. Az internet felfedezésében egy méhecske, Bibi, illetve a barátai is segítenek a kicsiknek. Május végén indult el a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat – a Safer Internet Program magyarországi koordinátora – új weboldala, amely szórakoztató formában igyekszik megismertetni a gyermekeket az internettel és felhívni figyelmüket a világháló veszélyeire. A 4-8 éves gyerekek számára létrehozott oldalon Bibi, a méhecske és barátai kalandjain keresztül lehet felfedezni az internetet.

Egyelőre egy „Ki próbálja becsapni Bibit?” című kalandos történetet olvashatnak el és hallgathatnak meg a gyerekek, melyben Bibi és barátai egy felnőtt karakter, a bölcs Sáska Professzor segítségével tanulják meg, hogy az interneten nem mindenki az, akinek mondja magát, ezért fő az óvatosság. A történet karakterei fekete-fehérben is megjelennek, hogy új színeket varázsoljanak rájuk a fiatal felhasználók egy színezős játék segítségével.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat weboldalán a szórakoztató elemek mellett elérhető a magyar nyelvű gyermekbarát online tartalmak szubjektív gyűjteménye is. Ez olyan oldalakat és alkalmazásokat tartalmaz, amelyeket a készítők szerint nyugodtan böngészhetnek a kiskorúak.

A bibianeten.hu a luxemburgi Safer Internet Központ jóvoltából készülhetett el magyarul, a luxemburgi weboldal mintájára. A tervek szerint közösen fejlesztik majd tovább a weboldalt az Insafe hálózat többi központjával együttműködve, így hamarosan újabb mesékkel bővül majd a tartalom. A nemzetközi együttműködésnek köszönhetően egyébként az oldalon most megtalálható mese nem csak magyarul, de angolul és franciául is elolvasható.